Twitter Download PNG     info@cobro.org.pl  tel:+48 22 842 20 11  

Badania chemiczne i sensoryczne
 Certyfikat
Zakres akredytacji
ab 185
Badania materiałów do kontaktu z żywnością na zgodność z rozporządzeniem WE nr 1935/2004

 

Oferujemy kompleksowe, akredytowane badania laboratoryjne opakowań i materiałów opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które obejmują:

  • ocenę sensoryczną

  • badania migracji globalnej

  • badania migracji specyficznej

Stosowane w badaniach płyny modelowe oraz warunki (temperatura, czas) dobierane są zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Komisji (UE) na 10/2011 z dnia 14.01.2011r. (z późn. zm.) w sprawie materiałów i wyrobów z tworzyw sztucznych przeznaczonych do kontaktu z żywnością.

 

Przykładowy zakres badań:

  • Analiza sensoryczna (smak i zapach)

  • Migracja globalna do płynów modelowych żywności tj. woda destylowana,10% etanol, 3% kwas octowy, 20% etanol, 50% etanol, izooktan, 95% etanol, poli(tlenek 2,6-difenylo-p-fenylenu) -MPPO, Tenax®.

  • Migracja specyficzna substancji niskocząsteczkowych do płynów modelowych żywności tj. woda destylowana,10% etanol, 3% kwas octowy, 20% etanol, 50% etanol, izooktan, 95% etanol, poli(tlenek 2,6-difenylo-p-fenylenu) –MPPO(Tenax®).

  • Oznaczanie zawartości substancji niskocząsteczkowych w tworzywach sztucznych (monomerów i innych substancji wyjściowych oraz substancji dodatkowych)

  • Analiza identyfikacyjna substancji organicznych

  • Oznaczanie emisji lotnych substancji organicznych

Szczegółowa oferta badań

Formularz zlecenia

 

Osoby do kontaktu:
Kontakt:
mgr inż. Katarzyna Samsonowska
Tel.: +4822 8422011 wew.27
e-mail:  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
dr inż. Monika Kaczmarczyk
tel.: +4822 8422011 wew. 42 
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Drukuj E-mail